Waarom kiezen voor een brandblusser met een modern ontwerp?

Elk jaar zijn er in Europa miljoenen branden. Frankrijk registreert bijvoorbeeld 250 000 gevallen en België 10 000 gevallen. En 25% van de rampen wordt veroorzaakt door een elektrische storing. Het kan ook worden veroorzaakt door apparaten die warmte uitstralen, zoals radiatoren en lampen of kaarsen. Daarom kan er op elk moment brand ontstaan. Vandaar de noodzaak om uit voorzorg een zelfgemaakte design brandblusser in huis te hebben.

De eerste brandblusser werd in de 18e eeuw geïntroduceerd om branden te blussen. Sindsdien is dit object enorm geëvolueerd, zowel op het vlak van efficiëntie als esthetiek. U kunt nu dus kiezen voor de blusser met een modern design dat een dubbele functie heeft: het bestrijdt brand en het neemt deel aan de decoratie van uw interieur. Waarom kiezen voor een brandblusser met een modern ontwerp?

De belangrijkste rol van een brandblusser

Een brandblusser is een apparaat dat wordt gebruikt om een brand te bestrijden. Het projecteert stoffen met de naam "´agent extincteur´". De inhoud kan poeder, gas, schuim of water zijn. De brandblusser is het meest effectief bij het begin van een brand. En om in geval van gevaar snel te kunnen ingrijpen, moet het gemakkelijk toegankelijk en zichtbaar zijn.

De kenmerken van een brandblusser met een modern design

Nu kun je afscheid nemen van visueel storende felrode brandblussers. Er is een nieuwe generatie met een aantrekkelijker uiterlijk. Uw huis of appartement kan nu worden uitgerust met een apparaat dat perfect past bij het uiterlijk. Je kunt zelfs zo ver gaan om het te personaliseren. Opgemerkt moet worden dat het merendeel van de inrichtingsprojecten steeds meer neigt naar een modernere stijl. Hierdoor kan een brandblusser met een modern design een decoratief object worden, zonder het veiligheidsaspect te vergeten.

De dubbele functie van de brandblusser met een modern ontwerp

Zowel veelzijdig als ergonomisch kunnen de blussers met een modern design categorie A, B en C branden blussen. Ze zijn ook resistent omdat ze meerdere jaren kunnen worden gebruikt. Hoewel ze perfect passen bij de stijl van uw interieur, zorgen hun kleuren en patronen voor maximale zichtbaarheid. Sommige modellen zijn uitgerust met een stemfunctie, die de gebruiker door het gebruik van het apparaat leidt.

Accessoires en materialen

Brandblussers met een modern ontwerp zijn vaak uitgerust met een manometer om te controleren of het apparaat goed werkt. Deze nieuwere generaties hebben ook een blootliggend handvat dat een snelle grip mogelijk maakt. Ze zijn vaak gemakkelijk mee te nemen voor een effectieve brandbestrijding. Het is een goed idee om het apparaat op een strategische plaats te zetten (bijvoorbeeld in de buurt van de keuken) en de instructies zorgvuldig te lezen.