Kies voor brandblussers in felle kleuren, functionele decoratieve elementen

Een huisbrandblusapparaat wordt vooral gebruikt om een beginnende brand te blussen. Een brand die zich nog niet heeft verspreid, kan snel worden ingedamd. Met een brandblusapparaat dat stevig aan de ingang van uw keuken is bevestigd, kunt u snel en effectief reageren in geval van brand.

Maar ja, met zijn bijna primitieve ontwerp mist een brandblusser wreed veel charme en kan het uw decoratie blijvend beschadigen. Vanaf nu is het mogelijk om te kiezen voor een brandblusser met een nette, glamoureuze vormgeving en met provocerende en opmerkelijke kleuren. Dit maakt het gemakkelijker om een functionele brandblusser te vinden die niet overeenkomt met de stijl van uw huis.

Een flitsende en functionele stijl

Een brandblusser binnen handbereik is geruststellend voor het hele gezin. Een belofte van veiligheid. Hoewel een groot deel van de Franse huishoudens geen brandblusser heeft, kunnen degenen die wel een brandblusser hebben deze uit het zicht opbergen. Ofwel door een ontwerp dat onverenigbaar is met de stijl van het huis, ofwel door een te massieve vorm.

Meestal wordt een brandblusser in de kelder of op zolder opgeslagen. Het voordeel van een moderne brandblusser is dat het is waar je het wilt, met de kleur die je wilt. Dit gamma van brandblussers zal een belangrijke esthetische meerwaarde aan uw interieur geven dankzij een zeer breed en divers kleurenpalet.

 

Een gamma van producten voor alle smaken

De meeste van deze nieuwe generatie brandblussers hebben niets te benijden met de zogenaamde klassieke brandblussers. De functionaliteit en de samenstelling van de brandblussers blijven gelijk. Het enige verschil, en niet het minste, is de kleur en het patroon van uw brandblusser in huis.

Je hebt ABC-brandblusapparaten met een "Michael Jackson" look, in de zuiverste King of Pop-stijl bijvoorbeeld. Als je een stripboekfan bent, is een moderne brandblusser met pepskleuren ook erg stijlvol als het gaat om decoratie. Een brandblusser kan het middelpunt van een decoratie zijn.

Hoe installeer je een moderne brandblusser?

Een huisbrandblusapparaat wordt niet op dezelfde manier geïnstalleerd en geplaatst als bijvoorbeeld een kantoorbrandblusapparaat. Afhankelijk van waar u het gaat installeren, veranderen uw behoeften. Daarom is de definitie van de installatielocatie belangrijk. Het is per definitie een kwestie van het identificeren van zones met een hoog brandrisico.

In een huis is het gebied met de grootste kans op brand de keuken. Het andere meest waarschijnlijke gebied is de garage. Het hebben van brandblussers in deze gebieden is een goed advies. De locatie bepaalt ook de grootte van de te plaatsen brandblusser. De meeste design brandblussers op de markt bieden draagbare modellen met een gewicht tot 20 kg en zijn zeer eenvoudig te hanteren. Dit model is vanwege zijn praktische toepasbaarheid een van de meest wijdverbreide in Franse huizen.

Bij installatie moet de brandblusser in alle situaties goed bereikbaar zijn. Het moet voor iedereen zichtbaar zijn. En met een flitsende kleur zal het niet onopgemerkt blijven. Zet het apparaat niet in een blinde hoek of achter een kast.