Brandblusser: tijd voor de generatie van decorateurs

Een brandblusser is altijd een nuttig object geweest in het rood en dient alleen om vuur te blussen. Tegenwoordig is dit apparaat erg populair vogue als decoratief object. Veel mensen kopen ze gewoon voor de lol. SAFE-T, een bedrijf gespecialiseerd in het ontwerp van deze apparatuur, biedt momenteel versierde modellen voor het plezier van het oog.

Een ornament dat zich aanpast aan elke stijl van inrichting

Voor wie een verfijnde huiskamerinrichting heeft, is er een zwart model brandblusser met een in het water vallende appel. Dit model heet APPLE en is ideaal, vooral als uw meubels en/of muren een vleugje zwart en groen hebben. In plaats van het op te hangen aan de muren, zoals vaak het geval is, kunt u het op een meubelstuk plaatsen om een beetje pep toe te voegen.

Maar onthoud het praktische aspect van de fles. Het moet niet te ver weg zijn van de waarschijnlijke brandhaarden. En als je besluit om het op een meubelstuk te zetten, controleer dan of het niet te zwaar is. Bovendien moet de informatie op het etiket zorgvuldig worden bestudeerd. Zelfs voor decoratieve doeleinden kan het zijn dat u het op een dag moet gebruiken, en het poeder binnenin moet overeenstemmen met de behoeften van het moment.

Brandblussers ingedeeld naar categorie

Drie klassen domineren de huidige markt. Het is bekend dat de hoeveelheid water en moeite die nodig is om een brandende boom te blussen niet hetzelfde is als om een brandend bed te blussen. Met dit in het achterhoofd hebben fabrikanten poeders gemaakt die effectief zijn op dergelijk materiaal.

  • Brandblussers van klasse A zijn geschikt voor droge branden (kleinschalig).
  • Klasse B brandblussers, geschikt voor vet-, olie- of brandstofbranden.
  • Klasse C brandblussers, voor elektrische branden.

Omdat alle drie de gevallen dezelfde waarschijnlijkheid van voorkomen hebben, hebben de ontwerpers besloten om alle drie in één fles te combineren. DeABC-poederblusser kan elk type brand blussen. Het poeder waar het van gemaakt is, kan echter alles wat het aanraakt, wegvreten.

Belangrijke plaatsen om een brandblusser te installeren

Dit apparaat moet op een toegankelijke en duidelijk zichtbare plaats worden geïnstalleerd. Zelfs de meest consciëntieuze ontwerper weet dat een brandblusser in geval van brand veilig en snel moet kunnen worden opgepakt. De ideale plaatsen om een brandblusser te plaatsen zijn als volgt:

  • Risicokamers zoals de keuken, bij de open haard, in een doe-het-zelfatelier en in een garage
  • Op de muren, bij de uitgangen
  • Hoog, waar ze buiten het bereik van kinderen zijn.

Ondanks dit imposante karakter kunt u kiezen voor kleuren die passen bij de inrichting van de ruimte waar deze zich zal bevinden. U kunt kiezen uit verschillende blusmiddelen voor uw huis. Bovendien kunt u ervoor kiezen om er één op elke verdieping te plaatsen, of zelfs in elke kamer als u daar zin in heeft. Verzamel de modellen die je leuk vindt en versier je huis zoals je wilt. Het zal u niet alleen plezier geven, maar het zal uw huis ook veiliger maken tegen vlammen.