Tips voor het kopen van een vintage brandblusser

Voordat hij voor zijn hoofdfunctie wordt gebruikt, hangt een brandblusser ergens in uw huis of in een hoek van uw auto. Het is dan beter om er een decoratief element van te maken om de aandacht te trekken. Met dit in gedachten wordt het een designblusser. Onder de vele modellen die te koop zijn, hebben sommige een retro-uitstraling om een vleugje originaliteit aan uw huis of voertuig te geven. Bovendien moet rekening worden gehouden met verschillende criteria om een vintageblusser op de markt beter te kunnen kiezen. Hier zijn een paar tips over dit onderwerp.

Het beoordelen van de focus van creativiteit

De basis van elke versiering moet buiten het gewone zijn. In die zin moet bij de keuze van de vintage brandblussers rekening worden gehouden met het unieke karakter van het product in termen van stijl. Standaardmodellen, die in veelvouden worden verkocht, worden niet meer als decoratieve elementen beschouwd. Om de keuze te perfectioneren, is het noodzakelijk om die te vinden die worden aangeboden met een speciale configuratie. Artistieke smaak speelt een zeer belangrijke rol bij de aankoop.

Onderscheid maken van het patroon

Om een beter begrip te krijgen van het onderwerp creativiteit moeten twee elementen in overweging worden genomen: kleur en druk. De flitsende kleuren behoren eerder tot de moderne categorie. Terwijl ze voor vintage brandblussers een ouderwets uiterlijk hebben, zoals versleten of verroest metaal. Wat de afdruk betreft, moeten de afbeeldingen of uitdrukkingen op de tool een oudere en onnavolgbare stijl weerspiegelen.

Schatting van de mogelijke klasse van te blussen brand

Toch moet er rekening worden gehouden met de veiligheidsparameters, ook al is de vintage brandblusser vooral een decoratief ontwerp. Er zijn vijf hoofdklassen van brand voor elk apparaat, afhankelijk van de oorsprong en de toestand van de brand.

  • Klasse A: voor massieve vuren (hout, plastic, papier, enz.),
  • Klasse B: voor branden met vloeistoffen (olie, petroleum, brandstoffen, alcoholen, enz.),
  • Klasse C: voor gashaarden (methaan, butaan, propaan, ethanol, enz.),
  • Klasse D: voor metaalbranden (natrium, aluminium, legeringen, enz.),
  • Klasse F: voor extra kooklampen (vetten),

Controleer het type brandblusser

De componenten van de brandblusser zijn afhankelijk van het brandgevaar waardoor er vier soorten brandblussers zijn:

  • De poederblusser (poeder A, B, C),
  • Waterblusser (waternevel of water met additief),
  • De schuimblusser,
  • De kooldioxide brandblusser

Overweeg de locatie

Om uw keuze te vergemakkelijken bij de aankoop van een vintage brandblusser, denkt u na over de plaats waar deze zich in uw huis zal bevinden. In dit geval moet je rekening houden met het schilderij van de muur waarop het zal worden opgehangen en de patronen die het kan vergezellen. De kleur van het interieur moet discreter zijn om de kleur van de brandblusser te accentueren. Het verdient de voorkeur om een licht-donkercontrast te gebruiken.

Vraag een extra accessoire aan

Zoals alle designblussers moet een vintage model altijd vergezeld gaan van een accessoire om de installatie en het gebruik ervan te vergemakkelijken. Deze moet een speciale sokkel hebben die het mogelijk maakt om deze beter te bevestigen aan elke muur. Dit laatste moet ook een betere toegankelijkheid voor de gebruiker mogelijk maken, zodat het snel en gemakkelijk te begrijpen is. Er zijn nog veel meer accessoiremogelijkheden die kunnen worden aangeboden.