Het beschermen van uw kantoor met een design brandblusser is mogelijk!

Het kantoor wordt vaak beschouwd als een tweede huis, omdat we er net zoveel tijd doorbrengen als thuis. Het is dan ook normaal om voor zijn veiligheid te zorgen, vooral tegen het risico van brand, want een brand kan in het geheel niet beginnen en in korte tijd enorme schade aanrichten. Om hun kantoren te beschermen, installeren sommige mensen dus conventionele brandblussers en kiezen anderen liever voor een designmodel. Is dit een passende oplossing? Het antwoord staat in de rest van dit artikel.

Een designer brandblusser, wat is het--il ?

Een design brandblusser is een brandbestrijdingsapparaat dat zeer snel kan ingrijpen om het begin van een brand in te dammen. Het is vergelijkbaar met een standaard brandblusser, met als enige verschil dat het naast veiligheid ook design brengt. Dit type brandblusser, dat over een goede afstand kan uitsteken (poeder, water of schuim...), is het ideale accessoire om veiligheid en charme in uw kantoren te brengen. Het heeft verschillende patronen in een breed scala aan kleuren. Zo beschermt het niet alleen uw kantoren in geval van brand, maar maakt het ze ook aantrekkelijker.

Hoe beschermt deze designblusser uw bureaus?

Een design brandblusser beschermt uw kantoren voornamelijk tegen brand. Hoe eerder een brand onder controle wordt gebracht, hoe minder schade de brand zal veroorzaken. Of het nu opzettelijk of per ongeluk is, branden zijn altijd verwoestend. Met een designblusser binnen handbereik en zicht kunt u de eerste vlammen in bedwang houden tot de brandweer arriveert. Het zal ook iedereen die aanwezig is in staat stellen om snel weg te gaan van de brandhaard.

Met andere woorden, de design brandblusser draagt bij aan het behoud van mensenlevens, maar ook van de meubels en materiële goederen die in uw kantoren aanwezig zijn. Daarnaast zijn er verschillende soorten design brandblussers die u kunt gebruiken:

  • Poederblusser: Bevat koperpoeder. Zijn rol is het remmen van het vuur en het isoleren van de brandstof. Het is een brandblusser die meestal bestaat uit sulfaten, ammoniumzout, fosfaat en sporen van natriumbicarbonaat. Het dooft de vlammen vrij snel, vooral als de vlammen van elektrische oorsprong zijn (uitval van het elektrische circuit).
  • Water- of schuimblusser: De oplossing in deblusser is bedoeld om te voorkomen dat de lucht de brand of de vlammen voedt. De schuimblusser is een geleider en mag niet worden gebruikt bij branden die het gevolg zijn van een elektrische storing.
  • De kooldioxideblusser: Het doel ervan is om het zuurstofgehalte dat het vuur voedt te verlagen. Het wordt ook gebruikt om de brandstof te scheiden van het vuur. Het is effectief bij branden veroorzaakt door ontvlambare vloeistoffen.

Installatie standaarden

Een design brandblusser kan uw kantoren beschermen, maar kan ook gebruikt worden als een decoratief object. Zo geeft het een origineel tintje aan het interieur van uw kantoren. Om een optimale bescherming van uw pand te garanderen, moet de designblusser echter aan bepaalde eisen voldoen. Het aantal en het type blusapparaten moet inderdaad bijzonder hoog zijn in gebouwen met brandrisico's (elektrische installatie, keuken, enz.).

In al uw kantoren moet er elke 200m2 een brandblusser zijn met verschillende blusmiddelen. Een brandblusser moet in de buurt van alle uitgangen en op goed bereikbare plaatsen worden geplaatst. Vergeet niet de aanwezigheid van een brandblusser aan te geven met een poster.

Waar is de souteneur? 

Design brandblussers zijn verkrijgbaar in collecties, in winkels of op online verkoopsites zoals de onze. Een interessante manier om aan een brandblusser te komen is echter het raadplegen van de catalogi van grote merken zoals Safe-T.