Het kiezen van het beste merk design brandblussers voor uw huis

Overbelaste stopcontacten, defecte machines, onzorgvuldigheid..., de oorzaken van brand zijn meervoudig en huizen, bedrijven en zelfs auto's kunnen worden getroffen. Een effectieve manier om brandschade te voorkomen is het installeren van brandblussers in uw huis of vestiging. U kunt echter ook kiezen voor meer designmodellen die een speciaal tintje aan uw interieur geven. Ontdek via dit artikel alles wat u moet weten om de beste keuze te maken met betrekking tot een designblusser voor uw huis.

Waarom kiezen voor een brandblusser?

Om uw huis te beschermen tegen brandgevaar is de brandblusser uw trouwe bondgenoot. Het stelt u in staat om direct te reageren op het begin van een brand en zo de verspreiding ervan te voorkomen. Met de toename van het aantal jaarlijkse huisbranden in Europa zal de aanwezigheid van een brandblusser in uw huis de risico's aanzienlijk helpen verminderen.

Hetvoordeel van de design brandblusser is dat deze naast de vlamwering nog andere interessante voordelen biedt. Het uitrusten van uw huis met dit type brandblusser garandeert u niet alleen een effectieve bescherming, maar brengt ook een modern tintje aan uw huis.

Inzoomen op de verschillende blusmiddelen

Voordat u uw merk design brandblusser kiest, is het handig om te weten welk blusmiddel u wilt hebben. Voor elk type brand is een specifiek blusmiddel geschikt.

Als zodanig onderscheiden we ons:

  • Klasse A vuren: Dit zijn vuren die geproduceerd worden door vaste materialen (hout, papier, stof, karton, enz.) of droge vuren, met een langzame verbranding zonder vlammen of een snelle verbranding met levende vlammen.
  • Klasse B-branden : Dit zijn vlammen van vloeistoffen of vloeibare, brandbare vaste stoffen zoals koolwaterstoffen, oplosmiddelen, benzine, alcohol, vetten, oliën, verven...
  • Klasse C: Dit zijn brandbare gashaarden (butaan, propaan, acetyleen, aardgas, fabrieksgas).
  • Klasse D-branden: Dit zijn bijzonder gevaarlijke metaalbranden die alleen door specialisten kunnen worden geblust.

Er zijn vier soorten brandblussers om deze branden effectief tegen te gaan. Zo heeft u bijvoorbeeld waterblussers en schuimblussers voor klasse A- en B-branden. Dan zijn er nog poederblussers die geschikt zijn voor klasse A, B en C branden. Daarnaast zijn er gasblussers voor klasse B en E branden (elektrische apparatuur branden).

Hoe kies je het beste merk van brandblusserontwerp ?

Het primaire doel is veiligheid, kies dan een merk met een grote reputatie en bekend om de kwaliteit van zijn producten. Design brandblussers zijn eenvoudig te gebruiken met een zichtbare handgreep die het makkelijker maakt om de apparatuur te hanteren. Ze hebben ook een lans met een ergonomisch handvat dat gemaakt is voor tweehandigen en een interne anti-corrosiebehandeling om roest te voorkomen. Zorg er dus voor dat brandblussers van een merk als Safe-t aan al deze eisen voldoen om de beste keuze te kunnen maken.